Wednesday, 18 January 2017

Scammer 2016/2017 : Attention!

Assalammualaikum w.b.t 

Before its too late, i would like to share something okay guys berkaitan dengan scammer. WAJIB share sebab tuan punya blog sendiri pun dah pernah tertipu dengan si scammer jahat ni 😡cerita sangatlah panjang, so ciknin pendekkan untuk you guys okay! 

ceritanya aku beli barang online kat hamba Allah ni, menyamar diri dia sebagai AINI. Adalah jugak join group dropship dia kononnya nak dapatkan side income, alih-alih duit lagi terbang adalah ."👗dropship baju murah aini 👗" nama group dia, alahai terpedaya lah kita pun, macam mana boleh join? facebook lah jawapannya.  Tak lama pun join, tapi rm250 jugak la aku rugi, ada kekawan yang join group sekali pun rugi beratus2! kejam kannnn? 💢💢💢

macam mana boleh kantoi? tak penting ya bro & sis, yang penting sekarang ciknin nak share account bank dia, supaya lepas ni tak ada lagi yang tak tertipu. Kalau rasa barang murah-murah sangat, tolong follow step keselamatan, untuk check number account and search number acc tu di google, kalau tak ada cerita apa-apa, inshaAllah selamat tapi kalau nak lebih selamat, dapatkan number phone si penjual dan search di google dulu, kalau tak jumpa apa-apa then search di facebook! kalau di facebook jumpa fb account dia, cuba stalk dulu and kalau boleh check sama ada dia tunjuk feedback customer atau tak and kalau kat facebook pun tak jumpa apa-apa, sebaiknya sis & bro berhati-hati lah yaaa😥😥😥

ACCOUNT PENIPU 👇👇👇

CARA PEMBAYARAN

📌BSN 
📌0700241000024182
🙆NORAINI BINTI ZULKOLNAIN (nama berubah-ubah)

📌MAYBANK
📌157399011812
🙆MUHAMMAD AIMAN
(MUHD AIMAN JACK BIN ABDULLAH)

📌nama
📌alamat
📌no phone
📌item
📌baki(jika ada)

----------------------------------------------------------------------------------------

wah wah, nampak punya detail dia bagi kan? tapi satu ja trick dia, dia akan guna gambar Default Picture whatsapp menggunakan gambar yang ada lelaki perempuan, kononnya suami isteri, next bila dah bagi number account tu, dia suruh kita transfer duit ke account maybank sahaja, kononnya account BSN dia dah di block, kita ni pun turutkan ja lah kan. tahu-tahu dia ni penipu.

so guys, tolong berhati-hati membeli secara online sebab terlalu banyak scammer sekarang ni and for your information scammer di atas yang aku bagitau ni still active & ada mangsa yang masih tidak sedar di tipu! saya doakan kepada si penyangak semoga Allah memberi balasan yang setimpal amin.

biar barang mahal asalkan sampai, jangan barang murah tapi tak sampai-sampai Thanks for reading!


No comments:

Post a Comment