Wednesday, 18 January 2017

Cara "Add To Favourite" Di CIMB CLICK!

Assalammualaikum w.b.t

pada hari yang sejuk dengan hujan rintik-rintik, somehow mood rajin menguasi diri, tepuk tangan sikit guys!

back to main topic, today nak ngajor sikit kepada adik,akak & abang yang tak tahu macam mana nak add fav ke account cimb untuk memudahkan instant transfer ke mana-mana jenis acc bank!

first of all, cara nak add fav untuk cimb melalui cimb click sangat mudah, tapi take note ya guys, kalau nak add fav kena buka di web cimb click dulu, kalau nak add melalui app di phone memang sampai kesudah uolls takkan jumpa. 

macam mana nak buat? memang sangat mudah kalau you guys ikut step yang saya nak bagi ni okay?


step 1 : Go to Cimb Click (CLICK HERE) πŸ’“ okay bila dah log in, kita direct ke page ni kan? (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 2 : klik my account, kemudian pilih MY FAVOURITES 😍



step 3 :  Dalam page ni, dia akan suruh kita SELECT SERVICE, you guys boleh pilih sama ada nak add fav tu untuk cimb accounts atau pun other banks(maybank, rhb, bsn etc) atau lain-lain. πŸ˜‡


step 4 :  bagi yang pilih cimb bank, next page akan direct keluar macam ni πŸ‘‡ boleh terus click add new accounts! (click pada gambar untuk lebih jelas)

step 5 : tetapi, bagi yang memilih other banks, page akan direct keluar macam ni πŸ‘‡ then you guys can select your beneficiery bank, contoh; MAYBANK. (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 6 : bila dah select, kemudian click next and now you guys akan jumpa page ni pulak πŸ‘‡kena isi apa yang patut hokay! follow the flow guys hehe. note : alert recipient boleh choose either by email or sms ok 😘 (click pada gambar untuk lebih jelas)

step 7 : dah habis isi semua tu, click SUBMIT then akan ke peringkat seterusnya! tahniah anda hampir berjaya go go! next, skrg untuk TAC Number sama ada on mobile atau TAC on sms, i prefer you guys pakai tac on sms lah senang okay. caranya? "Click here to change tac method" nampak tak here tu? click lah apa lagi  πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 8 : Tac on sms, dia akan sms number 6 digit kepada number phone yang didaftar untuk cimb ni. dah dapat Tac no boleh terus submit hokaaay! next dia akan proceed to next page dimana kita akan ditanyakan security question yang kita sendiri pernah pilih masa daftar dulu, jadi isikan saja and terus submit. (click pada gambar untuk lebih jelas)


Wallaaaaaaaa! you're done! Thanks For reading, any question write down your comment below. πŸ’•


No comments:

Post a Comment