Thursday, 19 January 2017

Tutorial : Letak Button Follow Twitter Di BLOG!

Assalammualaikum w.b.t πŸ“

Okay memandangkan sekarang ramai yang pakai twitter, mesti ada yang nak letak button follow di blog jugak kan! boleh sangat-sangat okay sis & bro, follow step simple yang i nak bagi untuk you guys, kalau menjadi dont forget to leave your comment, kalau tak jadi pun comment jugak, inshaallah bisa diatur ya! 😜
EXAMPLE πŸ’™

Firstly, Click HERE!

step 1 : bila you guys dah buka link tadi, akan datang ke page seperti di bawah kan? kalau ada tahniah! pertama sekali awak boleh type dulu twithandle! contohnya @haninfisal kat situ. (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 2 : bila dah type, nampak tak ada arrow? tekkan arrow tu okay! πŸ˜‰ (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 3 : bila tekkan arrow tadi, directly kita akan nampak yang ni kan? pilih TWITTER BUTTONS, bukan yang sebelah tu tau! (click pada gambar untuk lebih jelas)



step 4 : bila dah click twitter buttons tadi, akan keluar macam ni pulak! you guys kena choose FOLLOW BUTTON! jangan choose mention button pulak πŸ˜₯ (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 5 : dah habis pilih yang tu, ha nampak tak macam yang dalam gambar?(click pada gambar untuk lebih jelas). boleh tekan copy code tu okay! ;)

step 6 : Dah copy code tu, awak semua boleh lah paste di... alamak i lupa! kat mana ya? hahaha just kidding! πŸ˜‚πŸ˜‚ Go to Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/Java Script kemudian paste pada ruangan content dan save! and you are finish, well done! 😘


Thanks For Reading :)



Wednesday, 18 January 2017

Scammer 2016/2017 : Attention!

Assalammualaikum w.b.t 

Before its too late, i would like to share something okay guys berkaitan dengan scammer. WAJIB share sebab tuan punya blog sendiri pun dah pernah tertipu dengan si scammer jahat ni 😑cerita sangatlah panjang, so ciknin pendekkan untuk you guys okay! 

ceritanya aku beli barang online kat hamba Allah ni, menyamar diri dia sebagai AINI. Adalah jugak join group dropship dia kononnya nak dapatkan side income, alih-alih duit lagi terbang adalah ."πŸ‘—dropship baju murah aini πŸ‘—" nama group dia, alahai terpedaya lah kita pun, macam mana boleh join? facebook lah jawapannya.  Tak lama pun join, tapi rm250 jugak la aku rugi, ada kekawan yang join group sekali pun rugi beratus2! kejam kannnn? πŸ’’πŸ’’πŸ’’

macam mana boleh kantoi? tak penting ya bro & sis, yang penting sekarang ciknin nak share account bank dia, supaya lepas ni tak ada lagi yang tak tertipu. Kalau rasa barang murah-murah sangat, tolong follow step keselamatan, untuk check number account and search number acc tu di google, kalau tak ada cerita apa-apa, inshaAllah selamat tapi kalau nak lebih selamat, dapatkan number phone si penjual dan search di google dulu, kalau tak jumpa apa-apa then search di facebook! kalau di facebook jumpa fb account dia, cuba stalk dulu and kalau boleh check sama ada dia tunjuk feedback customer atau tak and kalau kat facebook pun tak jumpa apa-apa, sebaiknya sis & bro berhati-hati lah yaaaπŸ˜₯πŸ˜₯πŸ˜₯

ACCOUNT PENIPU πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

CARA PEMBAYARAN

πŸ“ŒBSN 
πŸ“Œ0700241000024182
πŸ™†NORAINI BINTI ZULKOLNAIN (nama berubah-ubah)

πŸ“ŒMAYBANK
πŸ“Œ157399011812
πŸ™†MUHAMMAD AIMAN
(MUHD AIMAN JACK BIN ABDULLAH)

πŸ“Œnama
πŸ“Œalamat
πŸ“Œno phone
πŸ“Œitem
πŸ“Œbaki(jika ada)

----------------------------------------------------------------------------------------

wah wah, nampak punya detail dia bagi kan? tapi satu ja trick dia, dia akan guna gambar Default Picture whatsapp menggunakan gambar yang ada lelaki perempuan, kononnya suami isteri, next bila dah bagi number account tu, dia suruh kita transfer duit ke account maybank sahaja, kononnya account BSN dia dah di block, kita ni pun turutkan ja lah kan. tahu-tahu dia ni penipu.

so guys, tolong berhati-hati membeli secara online sebab terlalu banyak scammer sekarang ni and for your information scammer di atas yang aku bagitau ni still active & ada mangsa yang masih tidak sedar di tipu! saya doakan kepada si penyangak semoga Allah memberi balasan yang setimpal amin.

biar barang mahal asalkan sampai, jangan barang murah tapi tak sampai-sampai Thanks for reading!


Cara "Add To Favourite" Di CIMB CLICK!

Assalammualaikum w.b.t

pada hari yang sejuk dengan hujan rintik-rintik, somehow mood rajin menguasi diri, tepuk tangan sikit guys!

back to main topic, today nak ngajor sikit kepada adik,akak & abang yang tak tahu macam mana nak add fav ke account cimb untuk memudahkan instant transfer ke mana-mana jenis acc bank!

first of all, cara nak add fav untuk cimb melalui cimb click sangat mudah, tapi take note ya guys, kalau nak add fav kena buka di web cimb click dulu, kalau nak add melalui app di phone memang sampai kesudah uolls takkan jumpa. 

macam mana nak buat? memang sangat mudah kalau you guys ikut step yang saya nak bagi ni okay?


step 1 : Go to Cimb Click (CLICK HERE) πŸ’“ okay bila dah log in, kita direct ke page ni kan? (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 2 : klik my account, kemudian pilih MY FAVOURITES 😍



step 3 :  Dalam page ni, dia akan suruh kita SELECT SERVICE, you guys boleh pilih sama ada nak add fav tu untuk cimb accounts atau pun other banks(maybank, rhb, bsn etc) atau lain-lain. πŸ˜‡


step 4 :  bagi yang pilih cimb bank, next page akan direct keluar macam ni πŸ‘‡ boleh terus click add new accounts! (click pada gambar untuk lebih jelas)

step 5 : tetapi, bagi yang memilih other banks, page akan direct keluar macam ni πŸ‘‡ then you guys can select your beneficiery bank, contoh; MAYBANK. (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 6 : bila dah select, kemudian click next and now you guys akan jumpa page ni pulak πŸ‘‡kena isi apa yang patut hokay! follow the flow guys hehe. note : alert recipient boleh choose either by email or sms ok 😘 (click pada gambar untuk lebih jelas)

step 7 : dah habis isi semua tu, click SUBMIT then akan ke peringkat seterusnya! tahniah anda hampir berjaya go go! next, skrg untuk TAC Number sama ada on mobile atau TAC on sms, i prefer you guys pakai tac on sms lah senang okay. caranya? "Click here to change tac method" nampak tak here tu? click lah apa lagi  πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ (click pada gambar untuk lebih jelas)


step 8 : Tac on sms, dia akan sms number 6 digit kepada number phone yang didaftar untuk cimb ni. dah dapat Tac no boleh terus submit hokaaay! next dia akan proceed to next page dimana kita akan ditanyakan security question yang kita sendiri pernah pilih masa daftar dulu, jadi isikan saja and terus submit. (click pada gambar untuk lebih jelas)


Wallaaaaaaaa! you're done! Thanks For reading, any question write down your comment below. πŸ’•